Почело прољећно чишћење града: Изнесите крупни отпад!

Прољећна акција чишћења и уређења града почела је данас и сви суграђани ће у наредних мјесец дана имати прилику да на предвиђена мјеста изнесу сав крупни отпад, изузев грађевинског.

Акција ће у првом дијелу, од данас до 3. априла бити организована на подручју градских мјесних заједница на десној обали Врбаса и сеоских мјесних заједница које гравитирају магистралном путу Бања Лука – Јајце и платоу Мањаче.

Од  1. до 17. априла,  акција ће се проводити у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају  магистралном путу Бања Лука-Приједор и путу Бања Лука – Бронзани мајдан.

Како су најавили из Одјељења за комуналне послове – активности у вези са прољећном акцијом чишћења  и уређења града одвијаће се према раније утврђеном оперативном плану и распореду, а у договору са представницима мјесних заједница и извођачима радова.

Одлагање отпада ће се вршити у постављене контејнере од пет кубних метара, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз. Акција ће се спроводити у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, а уз координацију са мјесним заједницама и предузећима која ће вршити одвоз.

Позивамо све грађане, предузећа и институције да се укључе и у овогодишњу акцију јер – само заједно можемо допринијети да наш град буде уређен и чист.

Комплетан план прољећне акције чишћења и уређења града можете погледати овдје.