Почела санација клизишта у Божурској улици на Лаушу

По налогу Одјељења за инспекцијске послове, предузеће „Грађење Ђурић“, почело је са уклањањем земљишта које је пријетило да угорзи објекте у Божурској улици на Лаушу.

  • Обилне падавине узроколвале су клизиште које је покренуло већу количину земљишта и пријетило да угрози стамбени и помоћни објекат у Божурској улици – истакао је начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Одјељење је ангажовало стручњака грађевинске струке који је дао приједлог за санацију терена, према којем ће са ове локације бити уклоњено око 700 кубних метара земљишта.

Осим овога, у задњих десетак дана, на још три локације почело је отклањење опасности од клизишта и то на Лаушу у Карађорђевој улици као и у Бочцу и Колима.

  • У сва три случаја ради се на хитном отклањању опасности по људе и објекте, то јесте на одвожењу земље и припреми терена за санацију, коју су дужни власници парцела сами да изведу – рекао је Кецман.

Анализирајући случајеве гдје се дешавају клизишта, Одјељење је дошло до закључка да је у већини случајева главни кривац људски фактор због нестручног и неадекватног извођења радова према терену на коме се гради.

  • Још једном апелујемо на власнике објеката гдје је могуће да дође до клизишта, да приликом било каквих радова обавезно ангажују стручњаке који ће утврдити да ли постоји опасност или не – закључио је Кецман.