Почела обнова друштвеног дома у Мишином хану

У настојању да се оживе друштвени садржаји на селима, данас је у Мишином хану почела обнова дотрајалог друштвеног дома. За темељну санацију овог објекта, биће утрошено 175.000 КМ из градског буџета.

Градоначелник Игор Радојичић, који је обишао градилиште, указао је да се ова санација изводи у оквиру великог плана обнове друштвених домова по селима и приградским насељима, који се проводи уназад три године.

-Послије низа новоизграђених и обновљених друштвених домова по селима, данас је на ред дошао и објекат у Мишином хану. Током санације, биће обновљена оба спрата, кров, санитарије, подови и комплетне инсталације – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да се, у међувремену, приводи крају изградњу новог друштвеног дома у Крминама, а у току су припреме за обнову домова у Сарачици, Пискавици и Залужанима. Према његовим ријечима, санацијом ових домова и изградњом нових настоји се постићи да ови објекти буду центри дешавања у својим срединама.

Према уговору са Градом, предузеће „Прогрес градња“, које изводи радове у Мишином хану, има рок од три мјесеца да заврши посао.

Предсједница Савјета МЗ Мишин хан Дражена Ајдер истиче да обнова овог објекта пуно значи за мјештане ове мјесне заједнице. Она је нагласила да ће дом служити за окупљања мјештана, а захваљући обнови, у дому ће бити смјештено и локално кулутурно-умјетничко друштво, које је тренутно смјештено у Поткозарју.

-По санацији дома, биће створени услови да се наш КУД „врати кући“ и да 50-так дјеце и 30-так ветерана, који сада вјежбају у Поткозарју, наступе увјежбавају у близини својих кућа – нагласила је она.