Почела изградња резервоара за више дијелове насеља Чесма

У бањалучком насељу Чесма данас је почела изградња резервоара за воду у четвртој висинској зони што представља први корак у рјешавању вишегодишњег проблема водоснабдијевања виших дијелова овог насеља.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да се налазимо на почетку још једног великог инфраструктруног пројекта на који мјештани висинских зона Чесме дуго година чекају.

– То је један од приоритетних проблема на овом подручју. Рјешавање почиње изградњом великог резервоара на овој локацији који би требало да ријеши проблем висинске зоне Чесма 4, али и у пакету за Чесму 3. Овдје имамо неколико стотина потенцијалних корисника, а вриједност радова је око 540.000 КМ. Циљ нам је да ове године, док то вријеме дозвољава,  изградимо резервоар запремине 500 кубних метара, и да идуће године идемо на спајање и градњу мреже, тако да први потрошачи почну добијати воду – нагласио је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић, казао је да након скоро 15 година почиње један од најважнијих пројеката за локално становништво.

– Поред тога што многи нису вјеровали, напокон креће изградња резервоара који је пријеко потребан грађанима овог дијела Чесме. Тренутно, овај водовод би требало да покрије између 500 и 600 домаћинстава, али на овом терену свакодневно ничу нови објекти. Захвалио бих се градоначелнику и Градској управи што су и у тешком времену нашли средства за овако важне пројекте – закључио је Маличевић.

Подсјећамо, у МЗ Чесма ове године започети су велики инфраструктурни радови – реконструкција главне саобраћајнице која пролази кроз насеље и изградња водовода у Чесми 2 од 850 метара. Дужина нове саобраћајнице износи нешто више од 820 метара, вриједност инвестиције је 750.000 КМ. Очекује се да изградња буде готово идуће седмице, а грађани Чесме очекују и да ускоро почне изградња друштвеног дома у овом насељу, кроз пројекат који релизује Развојни програм Уједињених нација (УНДП).