Потписан уговор: Почиње градња 14 километара водовода

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и директор предузећа „Приједорпутеви“ Раденко Црногорац, потписали су данас уговор о изградњи 14 километара водоводне мреже подсистема „Звијезда“, у оквиру великог пројекта „Црно врело“.

Вриједност уговора је 1,1 милиона КМ, а средстава су обезбијеђена овогодишњом емисијом градских обвезница.

-Ово је трећи од укупно пет пројеката за које смо средстава обезбиједили емисијом обвезница и односи се на изградњу три крака водовда за села Голеше, Перван и према Ђурића главици. Истовремено се ради Фабрика воде, која би требало да буде завршена до краја августа. Завршетком овог посла, воду ће добити први потрошачи са бањалучке регије – казао је градоначелник Радојичић.

Проширење ове мреже наставља се и у наредним годинама.

-Ово је посао који је пред нама у наредних неколико година, с обзиром на то да „Црно врело“ има четири подсистема и низ водовода – казао је градоначелник Радојичић.

Рок за извођење радова је 120 дана, а према ријечима директора предузећа „Приједорпутеви“ – уз повољне временске прилике, покушаће их окончати и прије предвиђеног рока – крајем сетпембра.

Подсистем „Звијезда“ покрива сљедећа села: Горњи Перван, Доњи Перван, Голеши, Чокорска Поља, Борковићи, Доња Бистрица, Горња Бистрица и Горња Пискавица.

Већи дио побројаних насеља се снабдијева са резервоара „Суботица“, те завршетком подсистема и преприкључењем дијела потрошача добиле би се додатне количине воде које би се са „Суботице“ могле дистрибуирати према Копривњаку и граду.