Потекла вода са „Црног врела“

Послије 10 година, вода из фабрике воде „Црно врело“ потекла је према селима Борковићи, Перван, Голеши и Дедића локва.

Градоначелник Игор Радојичић, данас је обишао поједина домаћинства у овим насељима и нагласио да је водоснабдијевање један од најважнијих услова за бољи живот становништва у овим крајевима као и за останак људи на овим просторима.

  • Прошле године смо завршили фабрику воде „Црно врело“ и почели градити прве кракове подсиостема „Звијезда“ који је намијењен за око 1.800 домаћинстава. Становништво које није имало стабилно снабдијевање водом коначно је добило квалитетно снабдијевање и услов да се на овом простору нормално и квалитетно живи – истакао је Радојичић.

Он је додао да ће радови бити настављени и у наредном периоду и да, ове године, са „Црног врела“ буде пружено још неколико кракова.

  • У септембру очекујемо почетак радова водовода за Радосавску, Славићку, Јовиће, Караулу и Горњу Пискавицу. Очекујемо и улазак у изградњу великог подсистема „Бронзани мајдан“ према резервоару на Филиповом брду. Идуће године надамо се изградњи још два подсисетма, јер је око 5.000 људи везано за ово подручје и сви би требало да имају квалитетно водоснабдијевање – навео је Радојичић.

Мјештанин Голеша Давор Тркуља, нагласио је да вода за њих практично значи живот у сваком смислу.

  • Иако је било тешко вез воде, моја породица је овдје остала и опстала, а покренули смо и властити посао. Имамо фирму за прераду меса „Огњиште“ и сада ће нам бити много лакше да организујемо посао, а настојаћемо и да га проширимо те запослимо нове раднике – казао је Тркуља.

Осте Вујиновић из села Славићка, рекао је да су воду чекали дуго времена и да је овај дан један од најсрећнијих у животу свих локалних мјештана, јер за њих вода значи живот и останак на сеоском подручју.