Посјета удружењу „Дјеца свјетлости“

Поводом Међународног дана волонтера, градоначелник Игор Радојичић посјетио је данас Удружење за помоћ лицима са аутизмом „Дјеца свјетлости“.

  • Волонтерима и свим људима који учествују у различитим активностима, на овај начин треба одати признање, јер своју енергију и знање улажу у хуманост. Са предсједницом удружења „Дјеца свјетлости“, које Град подржава давањем бесплатног простора, разговарали смо могућностима да се за ово удружење пронађе већи простор, јер практично раде цијели дан и имају доста корисника – рекао је Радојичић.

Мирјана Којић, предсједник удружења „Дјеца свјетлости“, казала је да им је потребан још један додатни простор с обзиром на велики број корисника. Она је истакла да у дневном центру помоћ добија шест одраслих особа и око 30 дјеце.

  • Ово је прилика да се сви сретну на једном мјесту и виде који су наши конкретни проблеми и како могу да помогну. Ми пропагирамо волонтирање и с поносом можемо рећи да из наших редова долази волонтерка године за 2019. године коју бира Министарство породице, омладине и спорта – закључила је Којић.