Постављене клупе за „први“ пољубац, уз нове локације за „селфи“

С циљем обогаћивања туристичке понуде, на више локација у граду постављене су клупе „првог пољупца“ и табле које означавају најљепша мјеста за фотографисање.

Клупе се налазе у Алеји Светог Саве, на платоу испред Музеја савремене умјетности РС, на шеталишту уз Врбас у насељу Обилићево и у Парку „Младен Стојановић“, док су табле постављене у Парку „Петар Кочић“, на мосту „Патре“ и на видиковцу на Бањ брду.

Оба пројекта реализовала су удружења грађана, које је Град подржао путем Јавног позива за развој туризма на тему „Развој микролокација града Бања Лука с циљем промоције туризма“.

-Циљ нам је био да се креирају и промовишу атрактивне микролокације у Бањој Луци, које доприносе стварању препознатљивог имиџа нашег града као туристичке дестинације – казао је в.д. начелника Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић.

Пројекат „Клупа првог пољупца“ је спровело удружење грађана „Марко Поло“, а идеја је била стварање локација које се везују за љубав, тајне и које се уз одређени догађај памте и препричавају цијели живот.

Пројекат „Бања Лука селфи спот“ реализовало је удружење грађана „Туристичка тачка“, а постављене табле за најбоља мјеста за популарне „селфије“ промовисаће атрактивне локације у граду. Мапа са постављеним таблама биће доступна на интернет страници Туристичке организације града.

-Овај пројекат ће туристима, а посебно млађој популацији која посјећује Бању Луку, омогућити одређен вид додатне забаве док прате мапу и траже обиљежене локације, као и док на истим праве креативне и забавне селфи фотографије, уједно промовишући наш град, дијељењем фотографија на друштвеним мрежама – закључили су из ресорног одјељења.