Посађен нови дрворед уз Источни транзит

Садњом младих платана уз саобраћајницу на Источном транзиту, данас је започела јесења акција озелењавања града, у којој ће бити посађено 700 стабала у више градских дрвореда.

Саднице су, обиљежавајући вриједан јубилеј – 140 година од оснивања школе, посадили ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“, а у садњи им се, симболично, придружио и градоначелник Игор Радојичић.

  • Ова локација уз Источни транзит све више постаје омиљена зона за пјешаке и бициклисте и наравно да би ту требало да имамо и дрвореде. Прошле године смо са супротне стране стране саобраћајнице засадили алеју платана у знак сјећања на солунске борце из Првог свјетског рата, захваљујући донацији једне наше суграђанке. Данас смо овдје и због јубилеја ОШ „Доситеј Обрадовић“ и овај дрворед ће нас увијек подсјећати на ову школу и њен значај у нашем граду – рекао је Радојичић.

Он је додао да ће нови дрвореди ускоро „нићи“ између гробља Ступница и фабрике обуће „Бема“ те уз нову пјешачку и бициклистичку стазу у Залужанима.

Директор ОШ „Доситеј Обрадовић“, Драган Ковачевић, казао је да су у овој школи опредијелили да јубилеј обиљеже садњом дрвећа, а не скупим пријемима и свечаностима.

  • Одлучили смо да урадимо нешто конкретно за наш град, а то је садња овог дрвореда уз Источни транзит – навео је Ковачевић