Посао од пет милиона евра: Гради се 50 километара нових водовода

Више од 2.000 домаћинства на сеоском и приградском подручју добиће стабилно водоснабдијевање, у оквиру великог инвестиционог циклуса под називом „Вода 2“. Изградња нових километара водовода почиње већ у четвртак, на ширем подручју Мањаче, а данас је и званично парафиран уговор са извођачима радова на „Води 2“, пројекту вриједном око пет милиона евра.

У оквиру „Воде 2“, биће изграђено 50 километара нове водоводне мреже, те више десетина километара нове канализације. Градоначелник Игор Радојичић је нагласио да су ово највећи пројекти изградње водоводне и канализационе мреже у граду у задње три деценије.

  • На међународном тендеру који је спровела Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), најуспјешнији је био конзорцијум који чине предузећа „Хидрокоп“ и „МГ Минд“. Већ ове седмице, тачније у четвртак 24. септембра, почињемо радове на овом пројекту и то у рејону Мањаче – изјавио је Радојичић.

Директор „Хидоркопа“ Радислав Бабић, нагласио је да је ово за њих велики посао на основу којег ће упослити домаће раднике и домаћу оперативу, што је од огромног значаја за све домаће фирме. Бабић је прецизирао да је рок за завршетак комплетног пројекта двије године.

У оквиру пројекта „Вода 2“, биће изграђени водоводи у улицама: Тузланској и Српских устаника, Браће Милетића, затим завршетак великог водовода у Јагарама,  дио подсистема Звијезда – Црно врело: Бистрица, Кременовићи, Гаковићи и Бркићи, те интегрисање постојећег водовода у Бронзаном мајдану на Црно врело, крак Обровац, крак Кмећани, те Позкозарје, Верићи и Мишин хан.

Канализација ће бити изграђена у Путу српских бранилаца, потом неколико кракова у Дракулићу, неколико улица у Врбањи, Куљанима и Ади, те више локација на Лаушу.