Понуђена прва парцела у новој пословној зони

Нова пословна зона „Јелшинград“ ускоро би требало да прими прве инвеститоре, након што је данас расписан оглас о продаји грађевинске парцеле од два хектара, намијењене за изградњу пословних објеката у тој зони.

Парцела је понуђена на лицитацију, по укупној почетној продајној цијени од 2.24 милиона КМ.

Како истичу у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање, већ влада велико интересовање привредних субјеката за отварање нове пословне зоне.

  • Право учествовања у поступку лицитације имају привредни субјекти, који су регистровани за обављање производне дјелатности – навели су из одјељења.

Према планираној динамици, први инеститор би могао ући у нову пословну зону до краја ове године.

Сви заинтересовани понуђачи – са правом учешћа, дужни су доставити уредну пријаву за лицитацију, непосредно до 12. новембра, до 13 часова, на протокол Градске управе Бања Лука, канцеларија број 14, са назнаком Пријава за лицитацију – за непокретности у насељу Лазарево, на локацији код Јелшинграда“ – за Комисију.

Лицитација ће бити одржана дан касније, 13. новембра, у згради Градске управе, у сали бр. 238/II, са почетком у 12 часова.

Будућа пословна зона „Јелшинград“ простире на двије локације површине од 2,4 и 2,8 хектара, а адут ће јој бити атрактивна локација, с обзиром на близину аутопута, пруге и међународног аеродрома. У току године је планирано расписивање јавне набавке за извођача радова на недостајућој инфраструктури у овој зони, за што су обезбијеђена новчана средства у буџету за 2019. годину.

У исто вријеме, у оквиру наставка улагања у пословну зону „Рамићи-Бања Лука“, у плану је изградња недостајуће инфраструктуре у циљу уређења комплетне зоне, а све то како би инвеститори добили што боље услове за рад.

Комплетан оглас погледајте овдје.