Позив за НВО сектор: Пријавите „социјалне“ пројекте

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD), у партнерству са Градском управом Града Бање Луке, расписује јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката.

Град Бања Лука и пројекат ReLOaD позивају све организације цивилног друштва из Босне и Херцеговине да доставе приједлоге пројеката који су у складу са циљевима Стратегијe развоја града за период 2018-2027. године, и то из сљедећих области: унапређење бриге о лицима треће доби, едукација о здравим стиловима живота и ненасилној комуникацији (превентивни и програми подршке), оснаживање жена, младих и социјално осјетљивих категорија у сврху запошљавања/самозапошљавања кроз  систем неформалног образовања, унапређење положаја лица са инвалидитетом и образовање, васпитање и формирање свијести дјеце о потреби  разврставања отпада.

Износи средстава за одобрене пројекте ће бити од 10.000 до 70.000 КМ. Једна организација цивилног друштва може поднијети више пројектних приједлога с тим да је максималан новчани износ средстава која могу бити додијељена за реализацију пројеката једној организацији цивилног друштва током укупног трајања ReLOaD пројекта (три године) 120.000 КМ.

Учешће у овом јавном позиву је отворено, на једнаким основама, за све формално регистроване организације цивилног друштва у БиХ.

Све заинтересоване организације цивилног друштва детаљне информације о условима за аплицирање и критеријима за финансирање пројеката могу пронаћи у смјерницама за апликанте у оквиру јавног позива.

ReLOaD је регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у шест земаља Западног Балкана.

Комплетан позив, обрасце и детаљније информације, можете погледати ОВДЈЕ.