Позив за априлске награде отворен до 17. фебруара

До 17. фебруара отворен је јавни позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања поводом 22. априла – Дана града.

Иницијативе је потребно доставити Скупштини града Бања Лука – Комисији за избор и именовања, награде и признања, на адресу: Трг српских владара број 1, 78 000 Бања Лука.

Подсјећамо да је комисија објавила 3. фебруара овај јавни позив и да су позвали сва заинтересована правна и физичка лица са подручја града Бање Луке да доставе своје иницијативе.

Одлуком о наградама и признањима, установљене су сљедеће награде и признања:

  • Кључ Града Бања Лука, са Повељом “Почасни грађанин града Бање Луке” (као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва);
  • Златни грб Града Бања Лука (за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резутлате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта);
  • Плакета Града Бања Лука (за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела и испољену храброст), и
  • Награда Града Бања Лука-младима (као посебан вид признања, за значајна остварења у свим областима живота. А уз новчану награду, додјељује се и диплома).

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима.

„Кључ града“, највеће градско признање, прошле године добили су прослављени спортиста Абас Арсланагић и познати књижевник и преводилац Коља Мићевић.

Комплетан јавни позив можете погледати овдје.