Подршка пројекту „Моја лука“

Представници Града Бања Лука  и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) посјетили су данас  Удружење „Моја лука“, чији је истоимени пројекат финансијски подржан у оквиру пројекта Регионални програм развоја демократије на западном Балкану (ReLoad ).

Удружење се кроз пројекат бави пружањем професионалне подршке у рехабилитацији, потицању и одржавању социјалних, когнитивних и моторичких способности дјеце и младих са вишеструким онеспособљенима кроз активности збрињавања у дневном центру „Моја лука“, те кроз рад у кућним условима са дјецом и младим који нису обухваћени нити једним видом организованог збрињавања.

Пројекат „Моја лука“  има 17 корисника и преко пројекта ReLoad подржан је са 43.348 КМ од стране UNDP-а и Града Бања Лука.

Подсјећамо да се Бања Лука у јуну прошле године придружила пројекту ReLoad у БиХ, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Кроз пројекат ће, до 2020. године,  градској администрацији бити пружена подршка у сегменту добре управе, укључујући активности на јачању сарадње са организацијама цивилног друштва, а са циљем већег учешћа грађана у процесима доношења одлука и квалитетнијег пружања услуга грађанима.