Подршка Града за рукометаше „Борца“

Градоначелник Игор Радојичић и замјеник градоначелника Срђан Амиџић разговарали су данас са руководством  РК „Борац“,  честитали им на успјешно завршеној сезони и најавили да ће овај клуб и наредних година имати подршку града.

-Честитке на протеклој сезони. Град је био увијек уз „Борац“ и биће и даље. Интерес нам је квалитетан рукомет, освајање првенства, излазак на међународну сцену и играње много добрих утакмица у Бањој Луци- казао је Радојичић.

Ребалансом буџета, Град је већ обезбједио додатних 50 хиљада марака за овај клуб, а данас се разговарало и о трошковима за наредну сезону,  који ће бити увећани због међународних утакмица.

-Град је  у функцији подршке спорту. Драго нам је да ће „Борац“ поново у у Европу, а то је оно што град жели, да има међународна рукометна такмичења јер је и публика тада најприсутнија- нагласио је Радојичић.

Један од захтјева овог клуба јесу додатни термини за трениге, нарочито млађих категорија.

-Зато је направљена СД „Центар“ како би растеретили дворане у Борику и Обилићеву и имали додатне термине за спортске клубове- казао је градоначелник

Предсједник управе РК „Борац“ Саша Кондић захвалио се градоначелнику на подршци за протеклу сезону и најавио да би за наредну било потребно обезбједити око милион марака како би се сви зацртани планови остварили.

-Резултати које су наши рукометаши остварили у овој сезони су вриједни сваке похвале. Презентовали смо градоначелнику који су наши планови и која су средства потребна за то. Јер Борац мора наредне године да освоји првенство, куп и да изађе на међународну сцену- казао је Кондић.

Он је истакао како ће и од других институција затражити подршку како би испунили своје циљеве.