Отворен Ресурсни центар за дјецу и младе у Драгочају

У обновљеном друштвеном дому у Драгочају данас је отворен Ресурсни центар за дјецу и младе, у којем ће бити организован низ активности и програма за најмлађе становнике овог насеља.

Захваљујући партнерима Удружењу грађана “Здраво да сте” и „Ин фондација“, градоначелник Игор Радојичић је нагласио да је ово добар примјер гдје се кроз заједничку сарадњу са невладиним сектором обезбјеђују нови садржаји за дјецу и младе.

-Ово је један од програма који се односе на дјецу и младе, а који радимо заједно са невладиним сектором – казао је он.

Пројекат “Ресурсни центар за дјецу и младе” реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД, који финансира Европска унија , а имплементира Развојни програм Уједињених нација.

Извршни директор “Здраво да сте” Александра Штрбац је истакла како је ово први Центар ове врсте који се отвара у неком приградском насељу како би се активности и програми овог удружења приближили дјеци и младим.

-На прави и квалитетан начин смо удружили наше добре праксе и исуство које имамо у пружању подршке дјеци и младим – казала је овом приликом извршни директор “Ин фонадције” Бранислава Ивановић.

Овај Пројекат је такође и дио платформе “Бања Лука људског лица” кроз коју се, између посталог, уводе и нове праксе кориштења друштвених простора и сарадње са организацијама цивилног друштва, у овом случају организацијама чије су мисије усмјерене на подршку развоју дјеце и младих у контексту развоја заједнице.