Од 16. марта бесплатно одлагање крупног отпада

Прољећна акција чишћења и уређења града биће спроведена у периоду од 16. марта до 5. априла ове године, најављено је из Одјељења за комуналне послове. Акција прикупљања крупног отпада из домаћинстава ће се одвијати према утврђеном плану, у сарадњи са представницима мјесних заједница и са извођачима радова.

  • Ово је прилика да се грађани бесплатно ријеше крупног отпада, старог намјештаја, бијеле технике и других непотребних ствари из свог домаћинстава – истакао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Одлагање отпада ће се вршити на тачно одређеним мјестима у свакој мјесној заједници. Планирано је да се овом акцијом прикупи што већа количина крупног отпада, осим грађевинског отпада.

  • Одлагање отпада ће се вршити у постављене контејнере од пет кубних метара, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз. Акција ће се спроводити у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, а уз координацију са мјесним заједницама и предузећима која ће одвозити одложени отпад – каже Билчар.

Он наглашава да је главни циљ акције да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, отпада и смећа из ријека и потока и сваке друге врсте отпада, који оптерећује и загађује животну средину.

План акције по насељима можете погледати на линковима испод:

Градско подручје 1

Градско подручје 2

Сеоско подручје 1

Сеоско подручје 2