Од данас пријаве за категоризацију спортиста

Спортисти из Бање Луке имају могућност да се пријаве за градску стипендију, на основу остварених резултата. Пријаве за категoризацију, на основу које се додјељују стипендије, отворене су од данас до 15. септембра.

Период пријаве постигнутих спортских разултата ради категоризације спортиста је:

–           од 1. јула 2018. године до 1. јула 2019. године  или

–           од 1. јула 2019. године до 1. јула 2020. године.

  • Oва категоризација спортиста се обавља за наредну буџетску годину. Спортисти могу пријавити постигнуте резултате на један од предложених периода пријаве, с тим да у изабраном периоду морају остварити резултате из тренутне добне категорије којом су обухваћену системом такмичења припадајућег републичког спортског савеза, односно у добној категорији у којој се такмиче даном подношења пријаве за категоризацију – појаснили су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Такође, спортисти не могу пријављивати постигнуте резултате у оба предложена периода нити пријављивати остварене резултате у добној категорији којом нису тренутно обухваћени у систему такмичења матичног спортског савеза, односно у добној категорији у којој се такмиче даном подношења пријаве за категоризацију.

Захтјев за категоризацију – Образац КС подноси се путем протокола (канцеларија 16) Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

Уз захтјев за категоризацију (Образац КС), поред доказа о испуњености општих услова из члана 10. спортиста је дужан доставити и :

  1. увјерење о држављанству,
  2. увјерење матичног спортског савеза којим доказује да спортиста нема потписан професионални уговор са спортском организацијом,
  3. увјерење о пребивалишту/боравишту,
  4. увјерење да је активан члан спортске оранизације у којој је остварио спортски резултат, односно испуњење услова за категоризацију,
  5. записник са такмичења или службени билтен међународне спортске федерације и надлежног припадајућег спортског савеза, или податке са службених интернет страница припадајуће међународне федерације у складу са одредбама члана 3. правилника,
  6. копију текућег рачна и броја рачуна банке која има сједиште у Републици Српској.

Документи се достављају у оригиналу или овјереној копији.

Преузмите: Правилник и Образац.