Одјељење за просторно уређење: Јавни позив и јавна расправа

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да је на сједници Скупштине града, одржаној 11. децембра 2019. године, донесена одлука о изради измјене дијела Регулационог плана привредног комплекса „Медено поље“ у Бањој Луци.

Измјеном плана ће бити обухваћен простор уз Улицу Вељка Млађеновића, а односи се на к.ч. бр. 1085/19 и 1085/122 к.о. Врбања 2 (н.п.) у укупној површини од 0,15 ха и графички је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Ада, петнаест дана од дана објављивања. Обухват плана објављен је и на овој интернет страници.

Надлежно одјељење позива заинтересована лица, власнике некретнина, кориснике простора и учесници у његовој изградњи и уређивању да доставе своје приједлоге и сугестије за одређена планска рјешења на земљишту или објектима, односно објекту у њиховом власништву. Приједлози и сугестије могу се доставити Градској управи Града Бање Луке – Одјељењу за просторно уређење, у форми дописа, до  3. марта 2020.године.

Јавна расправа

Одјељење за просторно уређење Градске управе организоваће јавну расправу о нацрту Регулационог плана за дио подручја насеља Дервиши и Новаковићи-Вујиновићи (односи се на простор између магистралног пута Бања Лука-Приједор, источне границе обухвата РП комплекса предузећа „Босанка“, Улице Јована Бијелића и Пута српских бранилаца). Јавна расправа биће одржана 20. фебруара 2020. године, са почетком у 13.00 часова, у сали Скупштине града.