Одржана расправа о 21. новембру, као новом градском празнику

Јавна расправа о нацрту одлуке о измјени Статута Града Бање Луке, којом је предложено да се 21. новембар уведе као градски празник – Дан ослобођења града у Првом свјетском рату, одржана је вечерас у Банском двору.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да је намјера да се на тај начин сјетимо датума када је Бања Лука, практично, по први пут ослобођена послије више вијекова под влашћу разних царстава.

Скупштина Града је 6. фебруара усвојила нацрт одлуке о увођењу још једног градског празника – 21. новембра, дана када је 1918. године српска војска ослободила Бању Луку у Првом свјетском рату, и упутила га у јавну расправу.

Како је и вечерас речено, расправа ће бити одржана са циљем обавјештавања и учешћа јавности односно грађана у достављању приједлога и сугестија, које ће послужити за креирање коначног приједлога ове одлуке.

Током трајања расправе, све до 26. фебруара, сви заинтересовани могу упутити приједлоге, примједбе и сугестије Кабинету градоначелника или путем електронске поште на адресу: primjedbe@banjaluka.rs.ba

Нацрт одлуке можете погледати овдје.