Обновљена сала за вјенчања

Градска сала за вјенчања у Музеју савремене умјетности, у потпуно новом руху, од ове суботе дочекује младенце. У много љепшем и пријатнијем амбијенту, будући супружници ће изговарати „судбоносно да“, а и градски матичари ће имати много боље услове за обављање чина вјенчања.

Према подацима Службе за заједничке послове, сала је у потпуности реновирана, набављен је нови намјештај и постављена позадина за вјенчања за мотивом града.

  • Постојала је потреба да додатно уредимо простор за вјенчања у Музеју савремене умјетности како би се наши младенци, али и они који присуствују вјенчању осјећали љепше, угодније и комфорније — каже начелник Службе за заједничке послове Зоран Вујмиловић.

Из Одјељења за општу управу наводе да се много већи број вјенчања пред градским матичарима обавља у градској сали за вјенчања, него у свадбеним салонима.

  • О овоме најбоље говори податак да је у 2018. години закључено укупно 709 вјенчања пред матичарима за уже подручје града, од чега је 607 обављено у простору Музеја савремене умјетности – кажу у надлежном одјељењу и додају да је, у истом периоду, у мјесним канцеларијама Града Бање Луке закључен 381 брак.

Када је у питању прва половина 2019. године, пред градским матичарима закључено је 270 бракова, од којих 233 у  простору Музеја савремене умјетности. У мјесним канцеларијама, у истом периоду, закључено је 129 бракова.

Из Одјељења за општу управу напомињу да је динамика закључења бракова највећа у љетњим мјесецима, када се пред матичарима Града, у току једног дана, обави преко 20 вјенчања.