Обиљежавање Свјетског дана вода: Обустава саобраћаја у центру

У Бањој Луци ће, у организацији „Водовода“, сутра, 22. марта бити обиљежен Свјетски дана вода. Манифестација ће бити одржана на Тргу Крајине, са почетком у 12 часова.

Како је саопштено из овог предузећа, осим Актива директора основних и Актива директора средњих школа бањалучке регије, ове године манифестацију ће подржати и професори и студенти Природно-математичког, Технолошког и Шумарског факултета, као и професори и студенти Универзитета за пословне студије, те Независног универзитета у Бањој Луци. Они ће, као и представници Републичког хидрометеоролошког завода, током манифестације, представити своје  програме и активности.

Пригодним програмом на бини, присутним ће се представити наставници и ученици бањалучких основних школа „Змај Јова Јовановић“ и  „Иво Андрић“, као и специјални гости манифестације, штићеници ЈУ „Дом Рада Врањешевић“ и  ЈУ Центра „Заштити ме“.

Кроз представљање кадра и опреме, заинтересовани ће имати прилику да се упознају и с активностима сљедећих спортских клубова: Спортско риболовни савез РС,  Ронилачки клуб „Бук“, Ронилачки  клуб „Делфин“, Кајак кану клуб „Врбас“, Рафтинг клуб „Кањон“, Рафтинг клуб „Аргонаут“ и СУГ Дајак клуб.

Овом приликом, „Водовод“ ће презентовати дио својих активности које улаже како би више од 200.000 становника бањалучке регије имало хигијенски исправну воду за пиће.

Манифестацију је подржао и Град Бања Лука.

Обустава саобраћаја

Због обиљежавања Свјетског дана вода, 22. марта, од 12.00 до 14.00 часова, биће обустављен саобраћај у Улици Краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од Поште до Улице Марије Бурсаћ.

За вријеме трајања обуставе, стајалиште „Боска“ биће ван функције јер ће аутобуси из смјера Градског моста бити преусмјерени на Книнску и Видовданску улицу (Стара аутобуска станица).

Из смјера Фабрике дувана, сва стајалишта су у функцији и аутобуси ће након поште бити преусмјерени у Улици Милана Тепића.