Нови магацин за ватрогасце и Цивилну заштиту

Градска Цивилна заштита и ватрогасна служба добиће ове године нови, велики магацин на Раковачким барама, у настојању да градске службе буду спремне на правовремену реакцију у случају ванредних ситуција, попут катастрофалних поплава из 2014. године.

Велики монтажно-демонтажни објекат биће саграђен у кругу “Паук” службе на Раковачким барама, на предвиђеној површини од око 1.300 метара квадратних.

-Осим за потребе Цивилне заштите, што му је примарна сврха, овај објекат ће, уједно, умногоме олакшати и рад Одјељењу за саобраћај и путеве, јер ће у њему моћи складиштити со и материјале за Зимску службу – рекао је шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

Како је нагласио, магацин ће, осим опште намјене, односно за складиштење средстава, служити и у случајевима ванредних ситуација за подјелу униформи, како личне, тако и заједничке опреме у случају потребе спасавања.

-У том објекту ће бити складиштен и материјал за заштиту од поплава, те машине које посједујемо за пуњење врећа. Такође биће опремљено и административним простором и канцеларијом за задуживање опреме – казао је Ћућун.

Уколико извођач радова буде изабран током овог мјесеца, како се очекује, нови магацин би требало да буде у функцији већ до љета ове године.

 Магацин ће се налазити на Раковачким барама (Фото: Архива)

Магацин ће се налазити на Раковачким барама (Фото: Архива)