Нови лифтови за старе зграде у Борику и Булевару

Помоћ у санацији лифтова ове године добиће три заједнице етажних власника. Послије успјешно проведене конкурсне процедуре за избор ЗЕВ-ова које ће бити подржане у овом послу, Град је покренуо и јавну набавку за избор извођача радова на овом заједничком пројекту са станарима, процијењене вриједности око 80.000 КМ.

-Од укупне вриједности пројекта, Град ће издвојити 60 одсто или нешто више од 50.000 КМ, док ће преостали износ од 30 до 40 одсто дати заједнице етажних власника које су изабране путем јавног позива – казали су у Одјељењу за комуналне послове.

Како су навели, за овогодишњи пројекат санације литова, изабране су ЗЕВ-ови у Београдској 15 и Булевару цара Душана 13 и 15.

За санацију лифта на стамбеном објекту у Београдској улици процијењена вриједност радова износи 22.323 КМ без ПДВ-а, а на Булевару цара Душана 13 и 15 по 23.323 КМ без ПДВ-а.

Како је наведено, уговор за санацију лифтова ће се закључити са изабраним извођачем радова након уплате ЗЕВ-а, а  према проценту учешћа који су навели у пријави на јавни позив.

На јавни позив је стигло укупно шест пријава за ову врсту субвенције.

-Комисија је прегледала све пристигле пријаве и утврдила да су три заједнице етажних власника задовољиле услове позива. Од те три, два ЗЕВ-а су добила средства за санацију лифта пошто у једном ЗЕВ-у имају два лифта – појаснили су из Одјељења за комуналне послове.

Градска управа је, по прошлогодишњем позиву, санирала лифтове у стамбеним зградама у улицама Мајке Кнежопољке број 5, Булевару Живојина Мишића број 47 и у Београдској улици број 1, који је прилагођен лицима са инвалидитетом. Укупна вриједност овог посла износила је 56.224 КМ.

У оквиру овог пројекта, намјера Града је да се помогне грађанима у финансирању инвестиционог одржавања зграда, чиме се спречава или отклања опасност по живот и здравље људи и обезбјеђује сигурност корисника зграде и околине, те обезбјеђује функционалност и безбједност лифтова.