Нови кружни ток на раскрсници код Полицијске управе

Град Бања Лука расписао је данас тендер за градњу нове кружне раскрснице, на прометном укрштању код сједишта Полицијске управе. Градњом новог кружног тока, у вриједности од око 370.000 КМ, настоји се што више растерети саобраћај у овом дијелу града.

Према тендерској документацији, нови кружни ток биће изграђен на укрштању улица Исаије Митровића и Солунске са Улицом Скендера Куленовића. У Одјељењу за саобраћај и путеве истичу да на овој раскрсници долази до честих проблема у одвијању саобраћаја.

-Наведена раскрсница представља важно мјесто мјесто на уличној мрежи града јер се налази на правцу који преко Градског моста спаја Западни транзит са источним дијелом града, те генерише велики обим саобраћаја – истакао је шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић.

Кружна раскрсница неће бити изграђена са класичним правилним кругом, већ у облику благе елипсе. Очекује се да би градња новог кружног тока могла почети већ идућег мјесеца, уколико јавна набавка буде окончана у предвиђеном року.

Истовремено, сутра ће бити отворени радови на градњи кружне раскрснице на Лаушу, код ресторана “Сирано”. Поред тога, ускоро ће се градити још два мања, монтажна кружна тока на Малти и у Обилићеву.