Нови вртић у Лазареву, смјештај за 170 малишана

Више од пола милиона КМ Град Бања Лука издвојиће ове године за изградњу новог дијела вртића „Колибри“ у Лазареву, у оквиру великог пројекта чији је циљ да обезбједи предшколско васпитање за још 170 дјеце из овог краја.

Тендер за избор извођача радова на доградњи постојећег објекта дјечијег вртића „Колибри“ у Улици Петра Пеције бб је у току, и уколико набавка прође успјешно, грађевиници би ускоро могли да почну са овим послом.

-Планирано је да током ове године буде реализована прва фаза радова, односно да буде изграђен и покривен објекат, те урађена вањска столарија и прва фаза воде и струје. За ове радове обезбијеђено је 550.000 КМ – истиче начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према његовим ријечима, друга фаза овог пројекта је планирана за наредну годину, када би објекат новог вртића био у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију.

-С обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ, одлучено је да се будући вртић у Лазареву ради по фазама. Тако да би наредне године, када се окончају сви радови, вртић могао да прими око 170 малишана – закључио је Билчар.

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву био би површине око 1.150 квадратних метара. Прва фаза је изведена 2013. године, када је изграђен јужни дио вртића са два тракта по четири јединице.

Како је наведено у пројекту, доградњом објекта дјечијег вртића „Колибри“ биће омогућен смјештај за осам група дјеце, по четири вртићке и јасличке.

У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно je  проширен и стављен у функцију вртић „Бубамара“ у Обилићеву. За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица“, те отварање мањег вртића на Старчевици.

 3D приказ будућег вртића

3D приказ будућег вртића