Нова туристичка инфраструктура око језера на Мањачи

Туристичко-рекреативни комплекс на Мањачи, овог прољећа, примиће прве посјетиоце, најављено је из Центра за развој пољопривреде и села. Из овог центра наводе да је до сада спроведена акција чишћења и уређења језера и биће настављена и овог прољећа, те да ће ускоро бити потпуно завршена три простора за смјештај и одмор посјетилаца, укупног капацитета око 600 људи.

  • Завршили смо изградњу пецана и роштиља, а заједно са партнерима у овом послу, Туристичком организацијом Бања Лука и Градском развојном агенцијом, разрадили смо неколико пројеката за које смо аплицирали Градској управи, Влади Српске и међународним организацијама – кажу у Центру за развој пољопривреде и села.

Додају да су од Владе РС добили контејнере које планирају префабрикацијом претворити у бунгалове, односно смјештајне капацитете, како би гости могли боравити и по неколико дана. На платоу Мањаче планирана је изградња викенд-насеља, хотела, спортских терена и других пратећих објеката. На том простору налазе се велико и мало језеро те неколико понорница.

Из Туристичке организације Бања Лука истичу да ће овај туристички комплекс пружити садржаје од адреналинског, авантуристичког и спортског до излетничког туризма и уживања у природи.

– Ријеч је о јединственом и иновативном пројекту који би требало да побољша и прошири туристичку понуду Бање Луке, с обзиром на то да се Мањача налази свега 22 километра од центра града. Изванредна локација и излетиште не би само добро дошли гостима и туристима, него и домаћим грађанима који ће надомак града имати угодно мјесто за одмор и рекреацију – рекла је Ирена Радојевић, директор ТОБЛ-а.