Нова мјеста у вртићима: „Јежева кућица“ отвара врата на јесен

Реконструкција објекта у оквиру вртића „Јежева кућица“, који је већ годинама девастиран и ван употребе, одвија се планираном динамиком тако да би већ почетком јесени могао да прими више од 50 малишана.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, тренутно се одвијају унутрашњи радови у објекту попут малтерисања зидова и постављања подова.

-На објекту је већ постављена нова столарија, а на самом крају биће стављена и нова фасада тако да ћемо добити нов и савремен простор за смјештај наше дјеце – навели су из одјељења, истичући да овај пројекат Град реализује са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП).

У оквиру акције обнове и изградње објеката предшколских установа, само у посљедње четири године, изграђено је или обновљено седам вртића. Упркос кризи усљед епидемиолошке ситуације, акција је настављена и ове године па је тако у току градња великих вртића на Петрићевцу и у Лазареву. Уз проширење „Јежеве кућице“, у плану је градња новог предшколског објекта у Куљанима, енергетско „утопљавање“ вртића „Невен“ и „Наша дјеца“, a све у намјери да се до краја 2020. године отвори нових 600 мјеста за малишане.