Нова аутобуска линија „спојиће“ неколико насеља са УКЦ-ом

Нова градска линија, која је предвиђена новим уговором са превозницима, саобраћаће преко новоизграђене саобраћајнице на мјесту некадашњег „Воћњака“ и тако спојити више градских насеља са Универзитетским клиничким центром.

Како су појаснили у Одјељењу за саобраћај и путеве, ријеч је о новој линији „Лауш – Паралела – Центар – Зелени мост“, која ће носити ознаку „линија број 7“.

  • Аутобуси на наведеној линији саобраћаће улицама Јованке Г. Змијањке, Владике В. Настића,  новоизграђеном саобраћајницом (паралелом), Зеленгорском, затим Улицом Ранка Шипке, кроз центар до новог моста у Обилићеву и ТО Бема. Почетно стајалиште линије на Лаушу, поклапаће се са почетним стајалиштем линије број „6“, а код ТО „Бема“ са почетним стајалиштем линије број „13“ – појаснили су из одјељења.

Како су истакли, на овај начин ће се остварити веза УКЦ-а са насељима Лауш и Кочићев вијенац, те Домом за стара лица и Обилићевом с једне стране, а с друге стране повећава се број полазака односно оствариће се боља повезаност УКЦ-а са централном градском зоном и увезивање са осталим линијама.

Иначе, новим уговором са превозницима, за које је у току јавни позив, предвиђене су и мање корекције у трасама неких од линија.