Невид театар припрема представу „Принцеза Златка у краљевству боја“

У Невид театру у току су пробе за нову представу „Принцеза Златка у краљевству боја“, коју Невид театар припрема у оквиру пројекта „Образовање кроз игру“.

  • Прича говори о принцези Златки, принцези вила и вилењака из Жутог краљевства, која оплемењује свој живот упознајући краљевстава разних боја. На основу главног мотива у представи, мотива боја, поиграћемо се предрасудама у БиХ и приказаћемо дјеци да је свијет који је обогаћен разноликостима, богатији и садржајнији – рекао је Марко Дукић, аутор текста и глумац Невид театра.

Премијера представе „Принцеза Златка у краљевству боја“ у којој ће дјеца кроз игру и интеракцију учити о културним разноликостима у БиХ и универзалним људским вриједностима биће изведена у недјељу, 7. јула 2019. године у 12.12 часова у Позоришту лутака Мостар, а у периоду од 7. до 24. јула представа ће бити играна у Бањој Луци, Источном Сарајеву, Добоју, Сарајеву, Тузли, Усори, Травнику, Бугојну, Кисељаку и Крешеву.

Аутор текста је Марко Дукић који у представи потписује режију и кореографију, а појавиће се и у више улога заједно са глумцем Невид театра Дејаном Андрићем. Улога принцезе Златке повјерена је младој глумици Маји Вујановић. Костимографи у представи су Маја Мирковић и Биљана Тегелтија Бојанић, док је лектор Наташа Кецман. Техничку подршку пружају Бањалучко студентско позориште и плесни студио „City Jazz“ из Бање Луке у чијим просторима се одржавају пробе.

„Образовање кроз игру“ Невид театра један је од 24 одабрана пројекта који се финансира у оквиру заједничког пројекта Уједињених нација под називом „Дијалог за будућност: промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“, а суфинансиран је од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске.