Наставак и у 2020. години: Још 1.500 ЛЕД сијалица у јавној расвјети

Велики пројекат замјене постојеће градске расвјете ЛЕД свјетиљкама, којим је до краја ове године планирана замјена 1.537 свјетиљки у 45 улица, биће настављен и током наредне године.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, замјена старе расвјете ЛЕД свјетиљкама, која је започела ове јесени, тренутно се обавља на подручју Старчевице. Уз ову МЗ, овогодишњи пројекат обухвата и дијелове насеља: Центар, Обилићево, Ада и Дебељаци.

– Рок за завршетак овог посла је фебруар наредне године, али ми очекујемо, у зависности од временских прилика, да се комплетна замјена свјетиљки у ових пет насеља оконча већ крајем ове године – рекли су у одјељењу.

Како су истакли, у 2020. години планиран је наставак замјене још 1.500 свјетиљки у насељима Врбања, Чесма, те Лазарево I и II.

У настојању да се енергетски ефикаснијим сијалицама – смање издаци за јавну расвјету и, истовремено, обезбиједи боља видљивост на градским  улицама, Град је покренуо овај пројекат замјене свјетиљки, уз финансијску подршку Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

– Истраживања показују да су уштеде велике, а поредећи потрошњу електричне енергије на локацијама гдје већ имамо лед расвјету, дошли смо до података да је распон уштеде од 50 до 70 одсто – закључили су из Одјељења за комуналне послове.

 Нова ЛЕД расвјета у насељу Симе Матавуља

Нова ЛЕД расвјета у насељу Симе Матавуља