Музичка увертира за дочек Нове године уз бањалучке тамбураше

У сусрет новогодишњим празницима, Градски тамбурашки оркестар ће у суботу, 29. децембра, са почетком од 21:00 час,  суграђанима и туристима који ових дана посјећују Бању Луку поклонити прави музички спектакл.  Свој завршни концерт, бањалучки тамбураши ће одржати на платоу испред Музеја савремене умјетности, у оквиру програма „Бањалучка зима“.

У двочасовном програму, који ће се састојати од музичких нумера традиционалне, староградске, народне, популарне и филмске музике, за свакога ће се наћи понешто.  Читава плејада солиста ће се побринути за празничну атмосферу пред Музејом савремене умјетности.  Уз Градски тамбурашки оркестар, који наступа под диригентском палицом Златана Мирића,  за  новогодишње расположење ће се побринути Александра Радовић, Биљана Недић, Аљоша Ђумић, Данијела Кнежевић, којима ће се придружити и сам диригент оркестра, који ће отпјевати неке од популарних нумера.

У нову 2019. годину, оркестар улази несмањеним темпом.  Већ 13. јануара, у порти Храма Христа Спаситеља, одржаће традиционални концерт поводом обиљежавања Нове године по Јулијанском календару.  Традиционални новогодишњи гала концерт Градски тамбурашки оркестар ће одржати 17. јануара у КЦ Бански двор.  Због великог интересовања публике, гала концерт се традиционално одржава током двије вечери, тако да ће своју репризу у Банском двору имати већ 18. јануара.

Подсјетимо, као и сваке године, Градски тамбурашки оркестар је својим наступима подржао одржавање низа хуманитарних манифестација као што су хуманитарна акција Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“, за куповину топлих креветића за пријерођене бебе, који ће бити смјештени у УКЦ Бања Лука.  Градски тамбурашки оркестар је и сам био организатор веома успјешног хуманитарног концета под називом „Побиједимо Лафору“, којим је дат допринос настојањима да се ова опака болест искоријени.