Мишин хан: Обновљен друштвени дом

У насељу Мишин хан, вечерас је отворен реновирани друштвени дом, чиме је око 3.000 становника овог насеља добило угодно мјесто за релаизацију различитих друштвених активности.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао отварању дома, рекао је да је овај дом обновљен у оквиру велике акције изградње и санације друштвених домова на приградском и сеоском подручју.

  • Вриједност обнове дома у Мишином хану је око 180.000 марака и мјештани ће овдје сада моћи организовати разне друштвене активности. Много је сусједних мјесних заједница, као што су Драгочај и Верићи, у којима обновљени домови веома добро функционишу – истакао је Радојичић и додао да је у току обнова друштвеног дома у Пискавици, те градња домова на Лаушу и Петрићевцу, а ускоро слиједи и обнова дома у Сарачици.

Предсједник Савјета МЗ Мишин хан Дражена Ајдер, казала је да је ово веома значајан дан за све становнике Мишиног хана, јер ће у обновљеном дому моћи несметано да ради локално кулутрно-умјетничко друштво, да се грађани окупљају, а како је рекла, дом може послужити и за различите врсте прослава.

Бојан Раковић из КУД „Поткозарје“, захвалио је Градској управи која је препознала потребу обнове друштвеног дома у Мишином хану и истакао да ће млади из овог друштва сада имати далеко боље услове за бављење фолклором.

  • Пробе смо до сада одржавали у просторијама школе и један овакав простор је био више него потребан. Имамо доста дјеце која желе да се баве фолклором и сада могу да вјежбају у много бољим условима него раније – закључио је Раковић.

Објекат друштвеног дома у Мишином хану, чија је површина око 200 квадратних метара,  темељно је саниран. Урађени су нова фасада, кров и столарија, санирана је комплетна унутрашњост, подови, зидови, санитарна опрема, електро и хидро инсталације. Изведен је и нови потпорни зид уз објекат који ће спречавати евентуалне поплаве и поткопавање темеља објекта који су били у јако лошем стању прије реконструкције.