„Мали“ пројекти за мјесне заједнице

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, потписао је данас уговоре са извођачима радова за „мале“ пројекте које су кандидовале мјесне заједнице и чија је вриједност до 2.500 КМ.

Радојичић је објаснио да су представници свих 57 мјесних заједница, од 2017. године, могли предлагати по један „мали“ пројекат, а након тога Град је бирао извођача радова или испоручиоца опреме.

  • Завршили смо посао за 36 мјесних заједница, а приједлози су разнолики – од опрема за културно-умјетничка друштва до обнављања дјечијих игралишта или канцеларија мјесних заједница. Идеја ја да, непосредно са терена, од савјета, добијемо приједлог шта је приоритет када су у питању мањи пројекти – рекао је Радојичић.

Он је упозорио да постоји објективан проблем приликом јавне набавке, јер ће и у овом пројекту бити поновљен поступак у 21 мјесној заједници гдје није било понуда или су изабрани понуђачи одустали.

Градоначелник Радојичић је најавио да ће идуће седмице свим савјетима мјесних заједница бити упућен јавни позив да, кроз комуникацију са грађанима, дефинишу приоритете за њихове мјесне заједнице у 2020. години. Он је нагласио да Град жели да уђе у трогодишње планирање буџета по угледу на Републику и ниво БиХ, односно да добијемо приједлоге за дужи период.

Предсједник Савјета МЗ Лауш 2, Милан Гранула, казао је да су кандидовали пројекат набавке опреме за Културно – умјетничко друштво „Свети Сава“ што ће бити од велике користи за ово друштво из простог разлога што ће након дужег времена обновити ношње и опрему.