Лед расвјета у четири улице на Старчевици

На више локација у горњем дијелу Старчевице, постојећа јавна расвјета замијењена је лед технологијом, како би се обезбједила боља освјетљеност улица и умањила издвајања за трошкове електричне енергије.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, 130 натријумових свјетиљки у четири улице у овој мјесној заједници замијењено је лед расвјетом, чиме ће се остварити значајне уштеде у градском буџету.

Градоначелник Игор Радојичић, који је вечерас обишао изведене радове, прецизирао је да је расвјета замијењена у улицама: Јована Јанчића, Огњена Прице, Косовке дјевојке и Рајка Боснића. За ове радове, према његовим ријечима, издвојено је око 35.000 КМ.

Истовремено, демонтиране сијалице неће бити бачене, него употребљене у мрежи јавне расвјете на сеоском подручју, односно Бистрици, Горњој пискавици, Колима и Стричићима.

Процјењује се да ће, због мање потрошње струје, замјеном ових сијалица само у ове четири улице годишње бити уштеђено до 7.500 КМ, док ће, истовремено, мјештани имати знатно квалитетније освјетљење.