Лазарево добија дјечије игралиште

Насеље Лазарево ускоро ће добити дјечије игралиште, које ће донирати компанија „Меридијан“ а д. Бања Лука.

Градоначелник Игор Радојичић и директор ове компаније Анђелко Шобот, потписали су данас уговор о донацији овог игралишта које ће бити изграђено у кругу Основне школе „Борисав Станковић“.

-Хвала овој домаћој компанији што се прикључила нашој великој акцији изградње дјечијих игралишта и која је у свом граду одлучила да допринесе побољшању укупног живота грађана, прије свега дјеце и њихових породица. Овај пут ћемо обрадовати малишане у Лазареву – казао је градоначелник Радојичић.

Ово је прво дјечије игралиште из ове акције које ће бити изграђено у Лазареву, како је истакао градоначелник – насељу у коме је пуно породица, дјеце и двије основне школе.

-До сада смо у овој акцији добили 12 нових игралишта од 19 компанија. У овој години очекујемо још најмање шест договорених игралишта и настављамо ову активност са новим компанијама – казао је Радојичић и истакао да је Град донаторима понудио шездесетак локација за градњу игралишта на свим подручјима града.

Директор компаније Меридијан, која се већ 70 година бави транспортом и логистиком, казао је да активно учествују у развоју овог друштва.

-Задовољство нам је што је Град дозволио да радимо ово игралиште, којим ћемо створити услове да дјеца из Лазарева добију мјесто за игру и дружење – нагласио је Шобот.

Изградња игралишта, процијењене вриједности око 30.000 КМ, требало би да почне у року од тридесетак дана.