Концерт француске пјевачице Pomme

У оквиру Свјетског дана музике, Француски институт у Босни и Херцеговини, у сарадњи са ЈУ Културним центром Бански двор и Градом Бања Лука, организовао је у недјељу 24. јуна концерт младе француске кантауторке Pomme.

Концерт ће бити одржан са почетком у 21 час, у Арт дворишту, отвореној сцени Банског Двора а наступ се одржава у склопу њене регионалне турнеје током које ће имати наступе и у Сплиту, Сарајеву и Мостару.

Турнеја је организована поводом Свјетског дана музике 21. јуна, “Fête de la musique”, који је почео да се обиљежава у Француској 1976. године, а сада се проширио на више од 120 држава широм свијета које заједно тог дана славе живу музику и истичу разноликост музичких жанрова.

Pomme је умјетничко име двадесетдвогодишње кантауторке из Лиона, Клер Помме. Из породице мозичара, рано је и сама почела да свира, пјева и компонује. Каријеру је стидљиво започела у лионским кафићима, да би сада њени концерти били пуни широм Француске.

Издала је два албума „En cavale (2016) и “A peu pres” (2017) и остварила бројне сарадње са већ афирмисаним колегама музичарима.