Конференција беба 12. јула: Позив компанијама за спонзорство

У сусрет овогодишњој Конференцији беба, која ће у Бањој Луци бити одржана 12. јула, ресорно Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт позива сва заинтересована предузећа и организације које желе да буду спонзори ове манифестације – да се јаве овом одјељењу.

„Град ће за ту манифестацију припремити забавни програм за дјецу и њихове родитеље, а сви заинтересовани могу да нам се придруже и обезбиједе симболичне дарове за малишане, а тиме уједно и да промовишу своје производе“, истакли су из ресорног одјељења и навели да се компаније могу јавити путем телефона број: 051/244-438 или електронском поштом на адресу: ljubinka.dragojevic@banjaluka.rs.ba.

Нагласили су да Град Бања Лука проводи све мјере пронаталитетне политике, које је утврдила Влада РС, а у оквиру тога проводе се значајне активности на пружању подршке и помоћи за циљну популацију.

Најзначајније мјере су подршка породицама са четворо и више дјеце, која се реализује на разне начине, и то путем: стипендија за дјецу у средњим школама, набавке уџбеника за дјецу из социјално угрожених породица са четворо и више дјеце, финансијске подршке колективном крштењу за дјецу, обезбјеђења средстава за удружење грађана које окупља поменуту популацију и сл.

Значајан износ средстава Град дозначава се и за подршку паровима за асистирану репродукцију и остварење жеље за потомством. Такође, сваке године Град припрема новчани износ и златник за прворођену бањалучку бебу на почетку нове године и подржава активности других удружења грађана, који промовишу школе и часописе за труднице и проводе сличне, а корисне активности којима помажу младим брачним паровима у припреми за здраво и одговорно родитељство.