Код „Делта планета“: Град прави фудбалско игралиште са вјештачком травом

Градски фудбалски клубови, који се муче са недостатком властитих капацитета за тренирање, догодине ће добити нови, савремени фудбалски терен са вјештачким травњаком. Изградњу новог игралишта, које ће бити лоцирано у близини тржног центра „Делта планет“, односно у продужетку парка за псе, финансираће Град Бања Лука, који је и инцијатор овог пројекта.

У оквиру припрема за реализацију пројекта, за неколико дана биће расписан тендер за прву фазу изградње игралишта, вриједну 230.000 КМ. Прва фаза изградње обухватиће грубе грађевинске радове као што су ископавање земљишта, постављање тампона и одводњу оборинских вода.

  • Након тога, планирано је да догодине поставимо вјештачку траву, након чега би терен био спреман за употребу – истичу из Одјељењу за комуналне послове, које води активности на изградњи новог игралишта.

Градоначелник Игор Радојичић, изјавио је да су се одлучили на овај корак након што је неколико фудбалских клубова у граду исказало потребу за новим мјестом за тренирање, пошто им постојећи капацитети нису довољни.

  • Идеја је да тереном управља Спортски центар „Борик“ и да терен буде на располагању свим клубовима који имају већи број чланова у свим селекцијама, а који немају довољно термина за тренирање на властитим теренима – истакао је Радојичић.

Истовремено, из Одјељења за комуналне послове напомињу да се у будућности, поред овог терена, планира изградња још једног фудбалског терена са атлестком стазом, о чему су представници Града већ разговарали са руководством ФК Борац.