И у новој сезони туристички превоз на Бањ брдо

Град Бања Лука ће и у новој туристичкој сезони организовати превоз на најпопуларније градско излетиште – Бањ брдо, а, из другог покушаја, тражиће партнера који би превоз организовао туристичким возићем, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Према најавама из надлежног одјељења, ускоро ће бити расписана јавна набавка за избор најповољнијег понуђача који би организовао превоз панорамским возићем према Бањ брду.

– Наша прввобитна жеља и намјера је да да се превоз на Бањ брдо организује туристичким возићем што, нажалост, нисмо остварили прошле године, пошто нико није био заинтересован за тај посао. Као замјенско рјешење, превоз смо организовали панорамским мини бусом. Без обзира на то што се ради о замјенском рјешењу, овај вид превоза наишао је на јако добре реакције наших суграђана, који су масовно користили овакву врсту превоза. Према нашим подацима, услугу туристичког буса је користило више од 7.000 грађана – рекао је шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић.

У оквиру настојања да се подручје Бањ брда додатно популаризује, прошле године је обновљена и шумска стаза од Рајнеровог врела до Трешњика, постављена нова јавна расвјета, те саниране прилазне степенице код споменика палим Крајишницима.

 Фото: архива

Фото: архива