И ове године финансијска подршка станарима за санацију фасада

Град Бања Лука ће и ове године финансијски подржати санацију фасада на стамбеним зградама заједница етажних власника.

За подршку пројектима за јачање енергетске ефикасности, у које је укључена и обнова фасада, овогодишњим буџетом је планирано укупно 125.000 КМ.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, јавни позив заједницама етажних власника стамбених зграда за суфинансирање радова на санацији фасада требало би да буде расписан у марту.

Навели су да пројекат обнове фасада подразумијева не само уређење вањског изгледа зграда, него и побољшање топлотне изолације објеката.

-Ријеч је о енергетској ефикасности и о тзв. утопљавању зграда и модернијим стандардима, гдје треба уштедити одређену количину енергије. Ово је, уједно, пројекат гдје су заједнице етажних власника партнери са Градом како би се заједничким улагањем дошло до љепшег изгледа града и постигао већи степен енергетске ефикасности – нагласили су из одјељења.

Иначе, у оквиру прошлогодишњег пројекта обнове фасада на подручју града, градске власти суфинансирале су радове на санацији фасада на стамбеним зградама заједница етажних власника у Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7, Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12, у Улици Војводе Радомира Путника бр. 1 и у ул. Краља Петра II Карађорђевића.

 Фото архива

Фото архива