Инфо дан о предстојећем јавном позиву за удружења грађана

Одјељење за културу, туризам и социјалну политику позива удружења грађана са подручја града Бање Луке да у понедјељак, 25. фебруара учествују на инфо дану како би се упознали са приоритетним областима (циљевима) за предстојећи Јавни позив за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2019. години. Инфо дан ће бити одржан у Дому омладине, с почетком у 12 часова.

Како су истакли из ресорног одјељења, предложене приоритетне области, које ће бити предмет инфо дана су: унапређење положаја лица са инвалидитетом; унапређење бриге о лицима треће животне доби; економско оснаживање жена; ваннаставни програми по принципу „паметног образовања“ за дјецу из породица у социјалном ризику (материјална депривација, вишечлане породице и др.); подршка програмима бриге о породици, дјеци у ризику од друштвено неприхватљивог понашања и заштите права дјеце у контакту са законом; промоција хранитељства и подршка промоцији развоја друштвеног/социјалног предузетништва.

-Циљ састанка је консултација са удружењима грађана у вези са дефинисањем приоритетних области, које ће бити дио предстојећег јавног позива, а који су у складу са развојним циљевима Града из области које су у надлежности Одјељења за културу, туризам и социјалну политику – закључили су из ресорног одјељења.

Све додатне информације заинтересовани могу добити путем телефона број: 051/244-444, локал 718 или у канцеларији 26.