Инспекција: Исправни сви контролисани узорци меса из увоза

Сви контролисани узорци меса из увоза, који су протекле седмице провјеравани у свим градским тржним центрима, су потпуно исправни, потврђено је у Одјељењу за инспекцијске послове.

Према налогу овог одјељења, увозно месо је анализирано у лабораторијама Института за јавно здравство и Института “Васо Бутозан”.

-Сви резултати су негативни, што, другим ријечима, значи да је месо потпуно исправно. На одређен начин, ово представља потврду квалитетног инспекцијског надзора, од границе па до продајног мјеста – рекао је Јанко Кецман, начелник Одјељења за инспекцијске послове.

Он је указао да је ова контрола покренута послије медијских написа о скандалу у Пољске, кад су приказани видео снимци о томе како месо од обољених крава завршава у преради. Понукани овим случајевима, градска инспекција наложила је додатну контролу у месницама шест тржних центара на подручју Бања Луке.

-Без обзира на то што је Канцеларија за ветринарство БиХ раније потврдила да нема меса из спорне пољске клаонице, хтели смо да утврдимо какав је кавлитет меса из увоза и да ли је можда на неки други начин, а не редовним увозом, такво месо доспјело на наше тржиште – нагласио је Кецман.