Инспекција „донијела“ у буџет више од 847.000 КМ

Више од 847.000 КМ уплаћено је прошле године у градску касу на основу рада инспектора градског Одјељења за инспекцијске послове. Највећи дио те суме остварен је на основу издатих прекршајних налога и издавања различитих образаца.

Начелник Одјељења Јанко Кецман, наглашава да је у многим областима инспекцијског надзора постигнут значајан напредак, те да је током прошле године било више од 15.000 контрола у разним областима.

  • У протеклој години, инспектори су издали 722 прекршајна налога, а осим редовних активности, урађено је и много других послова као што је, на примјер, рад на санацији клизишта која су изазвана обилним падавинама у мају прошле године – рекао је Кецман и прецизирао да су, у протеклој години, евидентирана 24 клизишта гдје су предузимане хитне интервенције.

Говорећи о плановима за 2020. годину, Кецман је најавио појачане контроле објеката у којима се припрема храна, поготово ресторане брзе хране.

  • Имали смо неколико случајева тровања храном и контроле ће бити појачане и ригорозне. Посебно ћемо контролисати утрошак појединих намирница у процесу производње и дистрибуције спремљених јела. Дужну пажњу и ове године посветићемо нашим најмлађим суграђанима, јер ћемо посебно контролисати набавку хране у вртићима. Ту не можемо дозволити грешке и било какву импровизацију јер је у питању здравље дјеце – нагаласио је Кецман.

Он додаје да су значајни резултати остварени и у области издавања станова, посебно кроз регистрацију власника, пошто је удвостручен број регистрованих власника који издају „стан на дан“.

 

 

 Фото: архива

Фото: архива