Идуће године још 50 „социјалних“ станова

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић, заједно са вршиоцем дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марком Аћићем, обишли су данас градилиште у насељу Ада на којем је недавно почела изградња 50 станова из програма непрофитног социјалног становања.

Радојичић је рекао да постоји велики број потенцијалних корисника ових станова. Он је истакао да Град Бања Лука у овом пројекту учествује кроз додјелу земљишта за изградњу објекта и изградњу комуналне инфраструктуре.

В.Д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић, казао је да укупна вриједност инвестиције износи 2,55 милиона мараца и да ће објекат бити готов у спетембру 2021. године.

  • У складу са акционим планом секретаријата, почела је изградња двије ламеле у којима ће бити смјештено 50 породица из категорије избјеглих и расељених лица. Ради се о дијелу регионалног стамбеног програма, а посебно захваљујемо свим донаторима који су омогућили градњу ових станова, прије свега ЕУ – навео је Аћић.

У оквиру регионалног програма стамбеног збрињавања, у насељу Куљани је прије два мјесеца усељено 48 породица избјеглих, повратника и интерно расељених лица.