Значајна подршка раду Јавне кухиње Црвеног крста

Град Бања Лука је са 382.000 КМ подржао рад Јавне кухиње Градске организације Црвеног крста, у којој се  шест дана у седмици, припремају оброци за 440 грађана из социјално најугроженијих категорија одабраних у складу са критеријумима Центра за социјални рад.

 

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић, која је данас посјетила Градску организацију Црвеног крста, истакла је значај ове организације у пружању услуге јавне кухиње, као и у обављању других програмских активности.

– Веома је важно да Град Бања Лука обезбиједи услугу јавне кухиње за најугроженије становнике нашег града. Црвени крст је примјер партнера који својим капацитетима може да одговори потребама ове категорије грађана – нагласила је Тривићева.

Представник ЈУ „Центар за социјални рад“ Дајана Јаглица Ђукић истакла је да ова установа редовно ревидира листе корисника јавне кухиње на подручју града, те да не постоји нити једно лице у потреби које чека услугу јавне кухиње.

Секретар Градског Црвеног крста Жељкица Илић, захвалила је на комуникацији са ресорним одјељењем Градске управе и Центром за социјални рад, те предложила да би они били спремни да приближе услугу корисницима путем пункта за подјелу оброка у МЗ Старчевица, како би корисницима била доступнија на наведеном подручју града.

Иначе, осим финансирања Јавне кухиње Црвеног крста Градска управа суфинансира и рад Јавне кухиње, коју обавља хуманитарна организација МДД „Мерхамет“, коју је Град ове године подржао са 45.000 КМ и која током године припрема оброке за 165 корисника.