„За твоје добро“: Од сутра, прегледи у Шарговцу

У првим, превентивним прегледима становништва Бање Луке, у оквиру акције „За твоје добро“, обављеним, за почетак у Мотикама и Чесми, забиљежен је изузетно добар одазив наших суграђана, показују први подаци Дома здравља.

Током прва два викенда у октобру прегледи су одржани у насељима Мотике и Чесма, гдје је прегледано укупно 425 грађана. Прегледе у мјесним заједницама Мотике и Чесма обављали су доктори породичне медицине, радиолози и гинеколози.

Од сутра, екипе Дома здравља здравља „селе“ се у Шарговац, гдје ће, с обзиром на велику насељеност овог краја, прегледи бити обављани до 22. Октобра. Након тога, прегледи ће бити организовани за мјештане Агиног села (26. октобар) и Бочца (27. и 28. октобар).  Сви прегледи биће обављани у амбулантама породичне медицине у наведеним насељима.

-Идућег мјесеца, прегледи ће бити обављани у Драгочају, гдје ћемо, с обзиром на велики број становника, радити 2,3, 9, 10, 16. и 17. новембра – напомињу из Дома здравља.

Под слоганом „За твоје добро“, од 6. октобра ове године, почела је реализација бесплатних превентивних прегледа на цијелој територији Бање Луке. Циљ овог пројекта је превенција и рано откривање болести, са посебним освртом на малигна обољења. Сви трошкове акције, која ће трајати годину дана, сносиће Град Бања Лука. Прегледи ће обухватати становништво од 18 до 70 година старости у свакој од мјесних заједница.