Радојичић: Нова топлана оправдала очекивања

Велики пројекат градње нове топлане за једну сезону, оправдао је очекивања. Добили смо субјекат који обезбјеђује централно гријање граду и остварује позитиван финансијски резултат. Рекао је ово градоначелник Игор Радојичић, поводом сета питања у вези са „Еко топланама“ које ће разматрати одборници Скупштине Града на засједању заказаном за 2. јул.

Радојичић је, послије данашње сједнице скупштинског колегијума, казао да су „Еко топлане“ преузеле систем гријања града почетком прошле године и да ће се на дневном реду јулске сједнице градског парламента наћи њихов први годишњи извјештај о раду и план активности за ову годину.

-С једне стране добили смо субјекат који грије град и са те стране имамо стабилно централно гријање, а с друге стране добили смо субјекат који је остварио добит у првој години пословања у односу на стару Топлану, која је стварала годишње у просјеку десетак милиона марака минуса – нагласио је Радојичић.

За наредну 34. сједницу предложено је да ово привредно друштво добије управу сачињену од три члана одбора, умјесто директора.

Већина од укупно 60 тачака дневног реда идуће сједнице, односи се на одлуке о продужењу периода закупа пословних простора под посебним условима.

– 2017. године ушли смо у ревизију пословних простора и у додјелу нових уговора и рјешења, тако да рокови од двије године сада истичу већини корисника. Углавном, цијели тај поступак је оправдан, тако да је стање сада уређено и знамо гдје су који корисници под посебним условима, наплата је уредна, и сви они који су испунили услове сада могу зановити уговор на двије године – закључио је Радојичић.

Предсједник Скупштине Града Зоран Талић рекао је да је за прву половину године, доста добар темпо рада парламента који прати динамику Градске управе.

-Парламент несметано прати усвојени план и програм рада који је усвојен прошле године. Мени је такође драго што ће се на девном реду наћи информација о пословању Еко топлана, да видимо ефекте онога што је до сада улагано. Битно је да и одборници разматрају те документе и биће још одређених докумената из области просторног уређења. Администрација има доста активности и квалитетан рад и Скупштина то прати – закључио је Талић.