Дупло већа субвенција за практичну наставу

Бањалучке средње стручне школе добиће ове године већа средства за опремање кабинета за практичну наставу, након што је прошле године, на иницијативу пословне заједнице, по први пут уведена ова субвенција.

Поведени одличним резултатима прошлогодишњих субвенција, ове године ће из градског буџета за ове намјене бити издвојена дупло већа средства у односу на прошлу годину, и то укупно 195.000 КМ. Ова средства усмјерена су искључиво за опремење кабинета за практичну наставу средњих стручних школа, како би ученици, послије школовања, изашли што спремнији на тржиште рада.

Ових дана, закључен је јавни позив за ове намјене, а, захваљујући овом програму, биће опремљени стручни кабинети седам средњих школа, и то: Технолошке, Електротехничке школе „Никола Тесла“, Школе ученика у привреди, Пољопривредне, Угоститељске, те Техничке и Грађевинске школе.

Члан градског Савјета за економска питања и развој, Саша Тривић, наглашава да је изузетно задовољан због чињенице да је Град прихватио овај приједлог и одлучио да издвоји средства за опремање кабинета средњих стручних школа.

  • Ово је веома важан моменат у процесу стварања стручних и квалификованих радника и на овом пројекту морамо радити и убудуће.  Од опремања кабинета корист ће имати сви, како школе тако и послодавци, и што је најважније ученици – изјавио је Тривић.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић истиче да је Град одлучио да повећа издвајања за ове сврхе након што је прошле године по први пут уведена ова новина у систем градских подстицаја за привреду, за коју ће ове године, свеукупно бити издвојено 1,15 милиона КМ.

  • Ови подстицаји осмишљени су у сарадњи са пословном заједницом, односно на њихову иницијативу. Циљ је да школе имају адекватане услове да могу да отшколују ученике за рад у привреди – каже Комљеновић.
 Фото: архива

Фото: архива