МЗ Драгочај: Проширен мост и реконструисана саобраћајница

Градоначелник Игор Радојичић, обишао је данас новоизграђену путну инфраструктуру у Мјесној заједници Драгочај, укључујући и обновљени мост на рјечици Иваштанки у насељу Рамићи.

-Ради се о два значајна пројекта за ову мјесну заједницу, укупне вриједности преко 450.000 КМ. Први се односи на проширење моста и уређење саобраћајнице, док се други пројекaт односи на проширење саобраћајнице, изградњу тротоарa и оборинске канализације, у дужини од неколико стотина метара – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, ово је изузетно важна и фреквентна саобраћајница за становништво са тог краја.

-Мјештани са овог подручја су годинама уназад тражили рјешавање овог проблема, с обзиром на то да се овим путем креће доста пјешака али и ученика који похађају оближњу основну школу– нагласио је Радојичић.

Он је најавио да ће у Драгочају ускоро бити изграђен и нови мост преко ријеке Драгочајке.

– Са побољшањем временских прилика и почетком грађевинске сезоне можемо очекивати улазак у изградњу овог моста, вриједног више од 200.000 КМ – закључио је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Драгочај Славенко Тадић изразио је задовољство урађеним у овом приградском насељу, истичући да је од посебног значаја изградња тротоара за дјецу, која овом саобраћајницом долазе до оближње школе „Десанка Максимовић“. Он је подсјетио и да је ова школа недавно, такође, осванула у новом руху, захваљујући заједничком улагању Градске управе и Развојног програма УН-а (УНДП).